Beat la volan a oprit în mijlocul drumului Suceava - Ipotești și a tras un pui de somn. Alertați prin 112, polițiștii l-au trezit și i-au făcut dosar penal

Luni, 8 noiembrie 2021, la ora 18:15, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe DJ 208A, la Ipotești, un autoturism este oprit pe partea carosabilă și încurcă circulația rutieră din zonă, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului a fost identificat, pe DJ 208A, pe sensul de circulație dinspre Suceava spre Ipotești, în apropierea intersecției cu strada Luceafărului, un autoturism Dacia Logan care se afla oprit, având farurile pornite și motorul pornit, iar la volan se afla o persoană de sex masculin singură în vehicul.

Conducătorul auto se afla în stare vădită de ebrietate, fapt pentru care a fost condus la sediul Postului de Poliție Ipotești în vederea stabilirii identității. Persoana în cauză s-a stabilit că este Ionel B., de 60 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, posesor al permisului de conducere categoriile AM, B1, B, iar autoturismul marca Dacia Logan avea ITP-ul valabil și polița RCA valabilă.

A fost testat aparatul etilotest rezultând o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii Postului de Poliţie Ipoteşti.
Mai nouă Mai veche