Buletin de presă, 18 noiembrie 2021, IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La 11.11.2021, ora 08.30, o patrulă din cadrul Poliţiei Oraşului Liteni a oprit pentru control pe raza localității, autovehiculul condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Fântânele care transporta material lemnos.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 33 de ani transporta cantitatea de 2.9 m.c. lemn foc de esență cireş.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dolhasca.


La 16.11.2021, ora 07.44, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Solca a oprit pentru control pe raza localității Arbore autoutilitara condusă de un localnic de 37 de ani, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 6,75 m.c. material lemnos de esență rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 37 de ani transporta cantitatea de 11,5 m.c. material lemnos de esență rășinoase, cu 4,75 m.c. în plus față de cantitatea înscrisă în aviz.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Solca.


Dosar penal la regimul rutier

La 16.11.2021, ora 17.11, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control D.J. 209C în localitatea Vornicenii Mici, autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani din comuna Mălini, înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche