Buletin de presă, 21 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție și violență în familie

La 20.11.2021, ora 10.20, Secția nr. 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o minoră din comuna Marginea, cu privire la faptul că tatăl a intrat în casă încălcând ordinul de protecție.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, un bărbat de 47 ani, locuiește în comuna Marginea, județul Suceava, împreună cu soția sa de 36 ani, precum și cu cei 3 copii minori ai lor.
La 19.11.2021, femeia s-a deplasat la sediul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, unde a formulat plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea”, față de soțul ei, deoarece anterior, la data de 18.11.2021, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla la domiciliul comun din localitatea Marginea, a fost amenințată cu acte de violență de către soțul ei, astfel fiindu-i creată o stare de temere. Tot cu această ocazie, femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de soțul ei.
Polițiștii au întocmit formularul de risc, iar întrucât se impunea, s-a procedat la emiterea unui ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, valabil de la data de 19.11.2021, până la data de 24.11.2021.
Cu această ocazie, bărbatului i-au fost stabilite mai multe obligații, printre care: părăsirea locuinței comune și păstrarea unei distanțe minime de 200 metri față de locuință și față de soția sa, astfel fiind evacuat din locuința comună.
La 20.11.2021, ora 10.20, aflându-se din nou sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul s-a deplasat la locuința sa din comuna Marginea, loc în care se afla soția sa împreună cu doi dintre copiii săi minori. Bărbatul a pătruns în interiorul locuinței intenționând să o lovească pe soția sa și distrugând mai multe bunuri.
Femeia a formulat plângere penală față de soțul ei pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție, distrugerea și violență în familie.
Prin ordonanța organelor de urmărire penală din cadrul S.P.R. 3 Marginea, s-a dispus reținerea bărbatului de 47 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „încălcarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție”, „distrugerea” și „violență în familie”, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea luării unei măsuri preventive.
Bărbatul a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

În data de 20.11.2021, în jurul orei 15.30, o femeie de 36 ani, din com. Mălini, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17 în afara localităţii Bucșoaia, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Frasin, a efectuat virajul la dreapta spre str. Brădățenilor, unde nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, fiind surprinsă și acroșată de un tren de călători care circula din direcția Frasin către Gura Humorului, autoturismul fiind proiectat în partea dreaptă a trenului având în vedere sensul său de mers.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătoarei auto de 36 de ani și vătămarea corporală ușoară a unei minore de 12 ani, din com. Mălini, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului.
Conducătorul locomotivei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătoarea autoturismului nu a putut fi testată cu aparatul etilotest din cauza stării grave în care se afla, urmând a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 20.11.2021, ora 16.03, un tânăr de 20 ani, din com. Siminicea, în timp ce conducea motociclul pe DN29, în comuna Dumbrăveni, din direcția Dumbrăveni către Salcea, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de o femeie de 24 ani, din com. Dumbrăveni.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă tânărului de 20 de ani și rănirea ușoară a unei pasagere de pe motociclu în vârstă de 17 ani din com. Dumbrăveni.
Conducătorul motociclului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Nu s-a putut efectua testarea cu aparatul etilotest la fața locului. Ulterior, acestuia i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătoarea auto de 24 de ani a fost testată cu aparatul etilotest,valoarea fiind zero. Ulterior, acesteia i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Șofer reținut polițiști

La 20.11.2021, în jurul în jurul orei 01.20, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Marginea, respectiv pe DN 17 A, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unei autoutilitare ce se deplasa din direcția com. Horodnic de Sus către centrul com. Marginea, prezentând defecțiuni la sistemul de iluminare.
S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, acesta fiind identificat în persoana unui bărbat din com. Horodnic de Sus, care a înmânat polițiștilor doar documentele personale, declarând verbal faptul că nu are asupra sa documentele autoutilitarei în cauză. Totodată, în calitate de pasageri au fost identificați un bărbat din com. Sucevița și fiul minor al acestuia.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu exista la momentul depistării nicio poliță RCA validă, fapt pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiindu-i totodată reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare, conform legislației în vigoare. S-a adus la cunoștință faptul că dovada înlocuitoare este fără drept de circulație, în caz contrar, punerea în circulație a autoutilitarei susmenționate constituie infracțiune.
Ulterior, șoferul a coborât din autoutilitară, îndreptându-se pedestru către comuna Horodnic de Sus, iar la scurt timp vehiculul s-a pus în mișcare, demarând în trombă, circulând sinuos pe DN 17 A, în interiorul localității Marginea, până la prima intersecție cu DC neclasificat, loc în care era oprită autospeciala de poliție, polițiștii observându-l la volan pe bărbatul de 37 ani, din com. Sucevița.
S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto neconformându-se, efectuând un viraj brusc spre dreapta pe DC neclasificat, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia. După o distanță de aproximativ 300 m, conducătorul auto a încetinit viteza de deplasare, autospeciala de poliție blocând sensul de mers al autoutilitarei, trecând în fața acesteia, observând totodată că bărbatul de 37 de ani a trecut pe locul destinat pasagerului, iar la volanul autoutilitarei a trecut fiul acestuia în vârstă de 12 ani.
S-a procedat la imobilizarea și încătușarea bărbatului de 37 de ani, acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți în vederea legitimării și a efectuării testării cu aparatul etilotest, întrucât emana halenă alcoolică, fiind incoerent în vorbire și având un comportament agresiv verbal.
Fiindu-i solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a refuzat testarea, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde, în prezența medicului de gardă a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, s-a concluzionat faptul că se impune luarea unei măsuri preventive față de șoferul de 37 de ani pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Astfel, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche