FOTO VIDEO Accident feroviar grav la Bucșoaia! Mamă și fiică rănite după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren de călători

La 20 noiembrie 2021, în jurul orei 15.30, Elena G., de 36 de ani, din Mălini, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Golf pe DN 17, în afara localităţii Bucșoaia, orașul Frasin, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Frasin, a efectuat virajul la dreapta spre strada Brădățenilor, unde nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, fiind surprinsă și acroșată de trenul CFR de călători Regio Cluj-Galați, care circula din direcția Frasin către Gura Humorului, autoturismul fiind proiectat în partea dreaptă a trenului având în vedere sensul său de mers.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a celor două persoane din autoturism. 

Conducătoarea autoturismului a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral, comă de gradul 4, aceasta fiind vătămată corporal grav și a rămas internată. 

O minoră de 12 ani, din Mălini, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului, a fost transportată la Spitalul Județean Suceava unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism prin accident rutier, contuzie toraco-abdominală, contuzie bazin și contuzie genunchi drept”.

Conducătorul locomotivei CFR, Valentin O., a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătoarea autoturismului nu a putut fi testată cu aparatul etilotest din cauza stării grave în care se afla, urmând a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Mai nouă Mai veche