Buletin de presă, 24 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 22.11.2021, ora 07.10, în timp ce conducea autoturismul pe bld. George Enescu din municipiul Suceava, un tânăr de 18 ani din orașul Salcea a surprins și accidentat o localnică de 44 de ani, angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 44 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 23.11.2021, în jurul orei 19.10, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 208A din localitatea Udești, o femeie de 37 de ani din municipiul Suceava a surprins și accidentat un localnic de 65 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.
Din impact a rezultat rănirea bărbatului de 65 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 23.11.2021, ora 07.56, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Frasin a oprit pentru control pe raza localității Doroteia, autoturismul condus de un bărbat din comuna Stulpicani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La 23.11.2021, ora 14.30, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că pe raza comunei Baia a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoutilitara pe raza comunei Baia un localnic de 22 de ani a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche