Cîțu, obligat să cedeze. Nicolae Ciucă a fost votat propunerea PNL de premier

Ministrul interimar al Apărării Nicolae Ciucă a fost propus şi votat de Biroul Executiv al PNL pentru funcţia de premier, cu unanimitate de voturi, au precizat surse liberale pentru News.ro. Ulterior, decizia a fost anunţată oficial de Rareş Bogdan şi de Gheorghe Flutur, însă propunerea a aparţinut liderului PNL Florin Cîţu. Decizia conducerii PNL vine după o discuţie pe care preşedintele PNL Florin Cîţu a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, în urma blocării negocierilor cu cei de la PSD.

Decizia de a-l nominaliza pe Nicolae Ciucă premier a fost discutată de preşedintele PNL, Florin Cîţu, cu preşedintele Klaus Iohannis, miercuri seara.

Nicolae Ciucă a mai fost desemnat de preşedinte să formeze Guvernul, după eşecul premierului desemnat Dacian Cioloş, însă nu a reuşit să coalizeze o majoritate, astfel că şi-a depus mandatul, în a zecea zi.

Gheorghe Flutur a precizat că votul pentru Ciucă a fost unanim şi că propunerea a fost a lui Cîţu.

Rareş Bogdan a precizat că în următoarele 4 zile trebuie finalizate negocierile şi că la 16:00 este programată întâlnire cu PSD, la care va prticipa şi Nicolae Ciucă, urmând să fie discutată împărţirea ministerelor.

„Din multiple motive ce ţin de rigurozitate, cunoaşterea statului român, de momentul actual şi datorită capacităţii sale manageriale pe care a reuşit să şi-o demonstreze ca Şef de stat Major al Armatei Române”, a explicat Rareş Bogdan raţiunile desemnării lui Ciucă de către PNL.


La rândul său, Gheorghe Flutur a explicat cp renunţarea la nominalizarea preşedintelui partidului ca premier demonstrează capacitatea partidului de a înţelege că mai importantă e ţara decât un om.

„Eu cred că trebuie observat inclusiv la preşedintele Florin Cîţu această atitudine pragmatică şi sinceră de a merge mai departe”, a afirmat el.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.