VIDEO Dosar penal pentru vaccinările fictive de la DSP Suceava. Procurorii fac cercetări privind infracțiunea de fals intelectual

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a deschis un dosar penal cu privire la suspiciunile privind vaccinări fictive la Direcția de Sănătate Publică Suceava. 

Dosarul a fost deschis după ce Viorel Caziuc, un angajat al DSP Suceava, a murit, duminică, 14 noiembrie, fiind diagnosticat cu o formă gravă de Covid-19, în condițiile în care acesta figura vaccinat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. 

În urma unei anchete interne, asistentei care a făcut înscrierea privind vaccinarea bărbatului i s-a retras accesul la Registrul Național al Vaccinărilor, iar DSP a sesizat Ministerul Sănătății și organele de cercetare penal. 

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a delegat polițiști din cadrul Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice pentru a face cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. 

„Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - IPJ Suceava desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 321 din Codul Penal. Mai exact, verificările vizează suspiciuni cu privire la procesul de vaccinare de la nivelul DSP Suceava”, a declarat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava. 

Mai multe informații: 

Mai nouă Mai veche