Două transporturi ilegale de lemn, depistate de polițiști la Putna

La 26 noiembrie 2021, la ora 17.05, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna au oprit pentru control o autoutilitară Mercedes care transporta material lemnos, în speță lemn foc molid. Autovehiculul era condus de Constantin C., din Putna, județul Suceava.

Cu ocazia verificărilor efectuate, conducătorul auto a declarat verbal faptul că nu deține aviz de însoțire al materialului lemnos. Având în vedere aceste aspecte, s-au efectuat verificări în bazele de date, stabilindu-se că materialul lemnos transportat nu este însoțit de vreun aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 4.20 metri cubi lemn foc molid.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea nr. 171/2010 Modificate, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Ulterior, la ora 17.50, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, au oprit pentru control o autoutilitară Man, care transporta material lemnos, în speță lemn de lucru molid, care era condusă de Constantin C., din Putna, județul Suceava.

Cu ocazia verificărilor efectuate, conducătorul auto a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire al materialului lemnos. Având în vedere aceste aspecte, s-au efectuat verificări în bazele de date, stabilindu-se că materialul lemnos transportat nu este însoțit de vreun aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Din acest motiv, transportul a fost condus la Ocolul Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 2.03 metri cubi lemn foc molid.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea nr. 171/2010 Modificate, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche