FOTO Locuința unei familii cu șase copii, cuprinsă de un incendiu, la Dornești

Vineri, 12 noiembrie 2021, la ora 13:41, autoritățile au fost sesizate prin 112, de către Constantin Cristinel H., cu privire la izbucnirea unui incendiu la un imobil din comuna Dornești, județul Suceava. 

Incendiu a izbucnit în gospodărie lui Constantin Cristinel H., care locuiește împreună cu soția și cei șase copii în satul Dornești. În jurul orei 13.00, bărbatul i-a spus unui copil să facă focul în sobă. După aproximativ 30 de minute, ieșind afară a observat că din podul locuinței ieșea fum. A apelat 112 solicitând prezența pompierilor pentru a interveni la stingerea incendiului.

La fața locului au acționat două autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri al Municipiului Rădăuți, care au localizat și lichidat incendiul.

De asemenea, s-a stabilit cauza incendiului ca fiind „izolarea necorespunzătoare a coșului de fum”.

În urma incendiului izbucnit, au ars acoperișul casei de locuit cu astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și tavanele din lemn, fiind deteriorați pereții locuinței, din rigips, pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. În urma intervenției au fost deteriorate electrocasnice mari și mici, mobilier.

Nu au fost înregistrate victime omenești. Pagubele produse ca urmare a izbucnirii incendiului, se estimează la suma de 75.000 lei.
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 255, alin 1 din Codul penal, cauza urmând să fie soluționată procedural de lucrătorii Postului de Poliție Dornești.
Mai nouă Mai veche