FOTO O ambulanță a luat foc în mers, la Spătărești. A intervenit un pompier aflat în timpul liber

Luni dimineață, în jurul orei 9:00, în timp ce se deplasa spre locuința părinților săi, în comuna Vadu Moldovei, plt.adj. Lucian Grădinaru rula cu autoturismul personal în spatele unei autosanitare a Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, aflată în misiune, în drum spre un caz medical.

La un moment dat, când se afla pe raza localității Spătărești, a simțit miros de plastic ars și a observat că din autosanitara aflată în fața sa iese fum.

Ambulanța a oprit pe partea dreaptă a drumului și colegul nostru i-a urmat manevra. A ieșit din mașină și s-a dus imediat să ajute echipajul SAJ. Incendiul a izbucnit la un tablou de siguranțe, aflat în cabina conducătorului auto. Șoferul ambulanței a luat un stingător, acționând asupra flăcărilor, iar Lucian Grădinaru, împreună cu asistentul SAJ, a început să evacueze buteliile de oxigen și aparatura medicală din interior.

Din fericire, intervenția a fost promptă, iar flăcările au fost stinse încă în faza de debut, astfel încât nu au fost afectate și alte componente ale mașinii.

Între timp, la fața locului au ajuns și trei echipaje ale pompierilor militari fălticeneni, cu două autospeciale pentru stingere și o ambulanță SMURD, care s-au asigurat că incendiul a fost lichidat și nu mai există pericol de reizbucnire.

De asemenea, ambulanța SMURD a fost redirecționată către cazul medical spre care se îndrepta echipajul SAJ, în momentul în care a izbucnit incendiul, mai precis în localitatea Dumbrăvița, din comuna Vadu Moldovei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.