Individ din Dolhasca care și-a violat fetița în vârstă de șase ani, arestat preventiv pentru 30 de zile

Un individ din orașul Dolhasca, județul Suceava, care timp de două luni și-a violat de mai multe ori fetița în vârstă de șase ani și zece luni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile printr-un mandat emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Fălticeni, la propunerea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. 

Ionuț Vizeteu, în vârstă de 27 de ani, este acuzat viol în formă continuată și agresiune sexuală în formă continuată. 

„Vineri, 19 noiembrie 2021, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă faţă de o persoană de sex masculin, care a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată, faptă prev. și ped. de art. 219 alin. (1) – alin. (2) lit. a), b) și c) Cod Penal, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod Penal şi viol în formă continuată, faptă prev. de art. 218 alin. (1) – alin. (3) lit. a), b) și c) Cod Penal, cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod Penal, reţinându-se în sarcina acestuia faptul că în perioada septembrie – octombrie 2021, în timp ce se afla în interiorul locuinței comune din mediul rural, profitând de autoritatea avută asupra victimei (dată de faptul că agresorul este tatăl acesteia) şi de imposibilitatea acesteia de a-și exprima voința, prin prisma vârstei fragede - 6 ani şi 10 luni, a dezbrăcat-o pe fiica sa şi a săvârşit în mod repetat şi în baza aceleeaşi rezoluţii infracţionale, acte de natură sexuală cu aceasta care au fost urmate de ameninţari cu acte de violenţă şi cu moartea, în situaţia în care minora va spune altor persoane despre cele întâmplate. Totodată, în perioada septembrie – octombrie 2021, în contexe diferite de actele de agresiune sexuală, în mod repetat şi în baza aceleeaşi rezoluţii infracţionale, în aceeaşi manieră mai sus menţionată, a intreținut cu fiica sa minoră acte sexuale orale, care au fost urmate de ameninţari cu acte de violenţă şi cu moartea, în situaţia în care minora va spune altor persoane despre cele întâmplate.

La data de 19 noiembrie 2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. 
Mai nouă Mai veche