Mandat european de arestare pentru un tânăr din Gura Humorului acuzat de un val de furturi în Franța

Luni, 8 noiembrie 2021, Adrian Sebastian Coclici, de 24 de ani, domiciliat în orașul Gura Humorului, județul Suceava, a fost identificat de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, fiind preluat de către cadrele Serviciului de Invesigații Criminale - Urmăriri și prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 ore, începând cu ora 15:00, urmând a fi prezentat în faţa Curţii de Apel Suceava.

Faţă de persoana în cauză autorităţile judiciare din Franța au introdus la data de 9 august 2021 o solicitare de arestare în vederea extrădării.

Persoana solicitată a fost introdusă în arestul IPJ Suceava.

Bărbatul este căutat de autoritățile franceze pentru mai multe furturi care ar fi fost comise în localitățile Aubrives, Anorlame, Saint Quentin și Anor.

Mandatul european de arestare a fost emis de Tribunalul Judecătoresc din Charleville – Mezieres pentru săvârșirea infracțiunilor de „participarea la o asociație de răufăcători pentru pregătirea unei infracțiuni”, pedepsită cu 10 ani de închisoare, și „furt agravat prin trei împrejurări în stare de recidivă legală”.
Mai nouă Mai veche