Minora care a dispărut din Chilișeni a fost găsită plimbându-se cu un băiat prin Șcheia

Duminică, 21 noiembrie 2021, la ora 15:18, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin 112 de către Benone S., din satul Chilișeni, comuna Udești, despre faptul că sora sa în vârstă de 14 ani a plecat voluntar de la domiciliu în dimineața aceleiași zile.

Minora în vârstă de 14 ani are domiciliul în satul Chilișeni, unde locuiește împreună cu părinții și frații săi. Duminică dimineață, la ora 06:00, părinții împreună cu fiul au plecat cu atelajul hipo la Piața Agroalimentară din localitatea Verești, iar minora a rămas la domiciliu împreună cu un nepot în vârstă de 10 ani, care prin jurul orei 09:00 a plecat la joacă.

Părinții au ajuns la domiciliu în jurul orei 10:30 și l-au găsit doar pe nepot, care le-a spus că nu știe nimic despre minoră, pe care inițial a lăsat-o acasă. Rudele au căutat-o pe minoră pe raza satului Chilișeni însă nu au găsit-o motiv pentru care în jurul orei 15:30 au sunat la 112.

În urma sesizării au fost efectuate verificări pe raza comunelor Udești, Bosanci și Verești însă nu au fost obținute date care să conducă la identificarea minorei în cauză.

S-a dispus darea în urmărire a minorei.

Ulterior, din investigații a rezultat că minora ar putea fi în compania lui Ferdinand Stănescu, a fost contactată familia sa, care a pus la dispoziție numărul de contact al acestuia. Fiind contactat, acesta a răspuns și s-a constatat că cei doi se află pe raza satului Șcheia, în zona SC BERMAS SA, ulterior fiind identificați de patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Șcheia, pe strada Humorului.

În urma audierii efectuată în prezența mamei sale, minora a declarat că vorbește cu Ferdinand Stănescu de circa o lună și la data de 21 noiembrie 2021, la 11:00 a plecat de bunăvoie de la domiciliu, s-a întâlnit cu tânărul care a venit după ea cu o mașină taxi și împreună au plecat în municipiul Suceava. A rămas împreună cu acesta până la identificarea sa de către organele de poliție, timp în care s-au plimbat prin muncipiul Suceava, nu a fost victima vreunei infracțiuni și nici nu a fost abuzată în vreun fel.

Minora a fost încredințată familiei, urmând să fie informată, prin adresă, DGASPC Suceava cu privire la situația minorei.

S-a dispus revocarea măsurii urmăririi.
Mai nouă Mai veche