Tăieri ilegale descoperite în pădurea lui Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița. Polițiștii au deschis dosar penal

Marți, 2 noiembrie 2021, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Vama au fost solicitați de către reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava pentru efectuarea unui control în pădurile aparținând lui Dumitru Chariuc și Traian Iliesi (foto stânga), din comuna Moldovița, existând suspiciuni că au fost tăiaţi fără drept mai mulţi arbori, iar lemnul rezultat în urma tăierii a fost sustras.

Având în vedere aspectele sesizate, însoțiți de reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava, lucrătorii de poliție s-au deplasat la fața locului, respectiv în fondul forestier privat Rașca, aparținând lui Traian Iliesi, teren care nu a fost dat în pază, în vederea efectuării controlului. La fața locului au fost identificate un număr de 32 de cioate, specia molid, brad și fag, acestea având o vechime între 1 și 3 ani.

Ulterior, polițiștii s-au deplasat pe terenul lui Dumitru Chariuc, în fondul forestier privat Rașca, unde au fost identificate un număr de 20 de cioate, specia molid, brad și fag, acestea având o vechime între 1 și 3 ani.

Volumul arborilor tăiați și valoarea prejudiciului urmează a fi calculate de către lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava.

În cauză se fac cercetări în dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 107 din Legea 46/2008, „furt de arbori”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 109 din Legea 46/2008.
Mai nouă Mai veche