Tânăr prins că fura curent cu fire legate direct în contor, în Burdujeni-Sat. Delgaz Grid a sesizat Poliția

Vineri, 5 noiembrie 2021, la ora 12.36, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către un inspector energetic delegat al DELGAZ GRID SA cu privire la faptul că la un imobil amplasat în strada Plevnei din municipiul Suceava se înregistrează furt de energie electrică.

Marți, 2 noiembrie 2021, o echipă de montaj din cadrul Delgaz Grid SA s-a deplasat la imobil pentru montarea unui contor electric. Cu această ocazie au constatat o instalație clandestină, constând într-un fir conectat la siguranțele de alimentare și ducând către instalația de utilizare a clientului, fără a mai trece prin contor. Cutia în care era montat contorul a fost sigilată, până la sosirea echipajului de constatare.

Vineri, la imobilul în cauză s-a deplasat un echipaj de constatare, ocazie cu care s-a stabilit că balamaua superioară a ușii care asigura cutia contorului a fost tăiată, iar sigiliul rupt. De asemenea, instalația clandestină a fost remediată.

La adresă a fost identificat Ionel D., de 21 de ani, care a declarat că locuiește cu familie de aproximativ patru ani, fără forme legale, în acel imobil care aparține mătușii sale, Adela D..

În acest stadiu SC Delgaz Grid SA nu poate estima valoarea prejudiciului cauzat.

În cauză cercetările sunt continuate de sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „furt” și „executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.
Mai nouă Mai veche