Tânăr reținut în arest după de a furat o mașină și a condus cu permisul suspendat, la Rădăuți

Autoritățile au fost sesizate, miercuri, prin 112, cu privirela faptul că un autovehicul Volkswagen Golf IV, fabricat în anul 2000, a fost sustras de persoane necunoscute. La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit o echipă operativă pentru identificarea autorilor și recuperarea autoturismului.

La ora 22.53, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că autoturismul a fost observat circulând pe străzile din municipiul Rădăuți. Având în vedere sesizarea, patrula Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți s-a deplasat pe strada Mihai Viteazu, unde a identificat autoturismul parcat, iar apelantul a indicat o persoană de sex masculin care a condus autoturismul și a încercat să se sustragă, fiind interceptată în fața unui bloc. Suspectul a fost identificat ca fiind Vasile Buliga, din municipiul Rădăuți, acesta fiind condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți pentru continuarea cercetărilor.

La efectuarea controlului corporal, asupra suspectului a fost identificată cheia autoturismului VW Golf.

În cauză au fost audiați trei martori, care au relatat faptul că autoturismul a fost condus de către suspect pe mai multe străzi din municipiul Rădăuți, iar la un moment dat acesta și-a dat seama că este urmărit și a încercat să se sustragă.

Fiind interogată baza de date a Poliției Române, suspectul figurează cu dreptul de a conduce „cu restricții / suspendat”. 

Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că suspectul nu a consumat băuturi alcoolice.

În continuare, s-au continuat cercetările față de bărbat cu privire la săvârșirea infracțiunii de „furt” și întocmirea unui nou dosar pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul cu permisul suspendat”.

Tânărul a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată, acesta fiind reținut pentru o perioadă de cel mult 24 de ore.

La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit o escortă care l-a transportat și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Autoturismul a fost predat persoanei vătămate pe bază de proces-verbal.

Vasile Buliga a fost sancționat cu amendă în cuantum de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse pe timpul Stării de Alertă privind deplasarea și pentru neportul măștii de protecție conform Legii 55/2020.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche