Tragedie în pădure, la Cornu Luncii. Un muncitor a murit strivit de arborele pe care l-a tăiat

Secția de Poliție Rurală Mălini a fost sesizată sâmbătă, 13 noiembrie, de către numitul despre un accident de muncă produs în pădure, în satul Păiseni din comuna Cornu Luncii, cu o victimă inconștientă.

În urma verficărilor polițiștii au constatat că victima este Vasile C., de 39 ani, angajat ca muncitor necalificat la SC Forest Bla SRL, cu sediul în Mălini și cu exploatare în cantonul Sasca Mare. Sâmbătă, în jurul orei 11:00, societatea efectua o exploatare în cantonul Sasca Mare, unde se aflau victima Vasile C., drujbistul Ioan L. și tafistul Gabriel B.

La un moment dat, în timp ce tafistul a tras cu TAF-ul un arbore legat de către Vasile C., arborele tras a atins un alt arbore care era tăiat, însă nu era doborât.

Arborele care a fost atins a căzut peste Vasile C., lovindu-l în zona capului, astfel producându-se decesul bărbatului.

La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, care în urma efectuării manevrelor de resuscitare, a constatat decesul sus-numitului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirilor infracțiunilor de ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,uciderea din culpă”.
Mai nouă Mai veche