Ucrainean care făcea contrabandă cu șlapi, depistat beat la volan, pe centura Sucevei, după un apel la 112

Luni, 15 noiembrie 2021, la ora 12:50, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu de serviciu, a fost sesizat prin 112 despre faptul că pe DN2, dinspre localitatea Dănila, comuna Dărmăneşti, spre municipiul Suceava se deplasează un autovehicul Mercedes Benz, iar conducătorul auto este posibil să fie sub influența alcoolului.

În baza sesizării, echipajul de poliţie rutieră s-a deplasat spre locul indicat și a oprit autovehiculul pe varianta ocolitoare a municipiului Suceava. La volan a fost identificat cetățeanul ucrainean Vitalie K., de 32 de ani, care conducea autoutilitara Mercedes-Benz pe VO 2P, din direcția Pătrăuți către Fălticeni, având o concentratie alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat în urma testului de respiraţie efectuat cu aparatul etilotest.

Ulterior i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma controlului efectuat, în autoutilitara Mercedes au fost identificate mai multe perechi de încălțăminte (șlapi de cauciuc), pentru care conducătorul auto a declarat că nu deține documente de proveniență. În acest sens au fost sesizați lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice SICE din cadrul IPJ Suceava, care vor efectua verificări cu privire la încărcătură.

De asemenea, au fost sesizați lucrătorii din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași. 

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul savârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche