Transport ilegal de lemn de foc depistat la Marginea. Polițiștii au confiscat 4,67 de metri cubi de masă lemnoasă

Marți, 2 noiembrie 2021, la ora 16:10, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control o autoutilitară, iar cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că aceasta era încarcată cu materiale lemnoase.

S-a stabilit că autoutilitara era condusă de Constantin O., din Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale, cele ale autoutilitarei, iar pentru cantitatea de materiale lemnoase transportată nu a putut prezența document de proveniență.

S-a procedat la efectuarea de verificări în aplicația „Sumal Control”, stabilindu-se că pentru autoutilitară nu există emis aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Având în vedere aspectele constatate, autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare „Canton Silvic Pârăul Șoarec”, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

Astfel s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 4,67 metri cubi lemn foc specia fag, conform carnetului de inventariere intocmit de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art.19, alin. (2) din Lg. 171/2010, iar cantitatea de 4,67 m.c. lemn foc specia fag, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.
Mai nouă Mai veche