Un minor beat a furat mașina mamei și a tamponat un autoturism, în cartierul George Enescu din municipiul Suceava

Marți, 2 noiembrie 2021, la ora 20:12, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că șoferul unui autoturism marca Volkswagen Golf a acroșat pe strada Aleea Jupiter din municipiul Suceava autoturismul Opel parcat regulamentar, după care a părăsit locația și s-a deplasat spre Școala Generală nr. 8. Totodată, apelantul a mai sesizat faptul că șoferul s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice.

În temeiul sesizării, organele de poliție s-au deplasat cu operativitate în locația indicată de către apelant. În zona Școlii Generale nr. 8 nu a fost identificat autoturismul implicat în producerea accidentului cu pagube materiale. Procedând la efectuarea de verificări în vederea identificării autoturismului în cauză, la orele 20:20, pe strada Aleea Jupiter, a fost identificat având direcția de deplasare Cartodrom - bulevardul George Enescu autoturismul Golf. La volan a fost identificat conducătorul auto Anton A., în vârstă de 17 ani, din municipiul Suceava, care emana halenă alcoolică și care a declarat organelor de poliție că nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus l-a sustras fără acordul mamei sale.

Fiind condus la sediul Poliției municipiului Suceava, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, în baza ordonanței lucrătorilor Biroului Rutier Suceava și a consimțământului acestuia, tânărului i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge la interval de o oră una față de cealaltă.

De asemenea, s-a constatat faptul că autoturismul condus de către minor nu deține o poliță RCA obligatorie, iar inspecția tehnică periodică a fost valabilă până la data de 15 ianuarie 2021.

În cauză urmează a se efectua cercetări de către lucrătorii Biroului Rutier Suceava din cadrul Poliției Municipiului Suceava cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 225 alin. 1, 336 alin. 1 și 230 alin. 1, toate din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche