Urmărire pe drumurile din Putna după un șofer beat la volan. Individul a fost reținut în arest și a primit amenzi în valoare de 4.095 de lei

Luni, 1 noiembrie 2021, în jurul orei 14:13, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești, aflându-se în executarea serviciului de patrulare pe raza comunei Putna, a fost sesizată prin 112 despre faptul că o persoană aflată în stare de ebrietate conduce un autoturism pe raza comunei Putna. 

Polițiștii au identificat în trafic autoturismul și au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto, însă acesta nu s-a conformat și a continuat deplasarea, fiind urmărit pe o distanță de circa patru kilometri, pe drumul comunal Bodârlău și ulterior pe drumul comunal spre Mănăstirea Sihăstria Putnei. 

În timp ce era urmărit de către echipajul de poliție, conducătorul autoturismului a oprit pe mijlocul drumului comunal spre Mănăstirea Sihăstria Putnei, blocând ambele sensuri de mers și a coborât de la volan, fiind interceptat imediat și legitimat de către lucrătorii de poliție. În momentul legitimării persoana s-a manifestat agresiv, a refuzat să se legitimeze și a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

În aceste condiții conducătorul auto a fost imobilizat prin încătușare și a fost condus la sediul secției de poliție, ocazie cu care a fost identificat în persoana lui Cătălin G., din Putna. Autoturismul condus de băbat este marca Volkswagen Golf 4, cu ITP valabil și poliță RCA expirată, proprietar fiind conducătorul auto.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest însă acesta a refuzat testarea, fiind condus ulterior la Spitalul municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge, însă în incinta spitalului a refuzat să poarte masca de protecție.

Bărbatul a refuzat și recoltarea de probe biologice, motiv pentru care a fost condus pentru cercetări și audieri la sediul Secției de Poliție Rurală Gălănești.

La ora 20:00, bărbatul a fost audiat în calitate de suspect, în prezența avocatului desemnat din oficiu, sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 ore, începând cu ora 21:30, urmând ca la data de 2 noiembrie 2021 să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea luării măsurii controlului judiciar.

De asemenea, față de suspect s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă pentru comiterea a patru contravenții în valoare totală 4.095 lei:
  • Lipsă poliță RCA – faptă prev de art. 31 din Legea 132/2007 sancționată de art. 37 alin. 9 – cu Avertisment și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismului;
  • Lipsa actelor autoturismului și ale conducătorului auto faptă prev de art. 147 pct 1 din HG 1319/2006 sancționată de art. 101 alin. 1 pct. 18 din OUG 195/2002 cu amendă 870 lei;
  • Neoprire la semnalul agentului de poliție faptă prev de art. 31 lit. a din OUG 195/2002 sancționat de 100 alin. 3 lit. f din OUG 195/2002 – amendă 725 lei;
  • Refuzul portului măștii de protecție faptă prevăzută de art. 65 lit. h raportat la Anexa 2 din HG 1090/2021 sancționat de art. 66 lit. a din Legea 55/2020 – amendă 2.500 lei.
Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.