Minor oprit în trafic pe o motocicletă cu numere false de înmatriculare, la Pârteștii de Sus. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru trei infracțiuni

Luni, 1 noiembrie 2021, la ora 19:30, în timp ce patrulau pe raza comunei Cacica, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au oprit pentru control pe drumul comunal Saca, în satul Pârteștii de Sus, o motocicletă Suzuki.

Fiindu-i solicitate conducătorului motocicletei documentele personale și ale autovehiculului, cel în cauză a prezentat cartea de identitate, fiind identificat ca Gabriel P., de17 ani, din Solonețu Nou. Cel în cauză a fost întrebat dacă deține permis de conducere emis de autoritățile române sau ale altui stat membru UE, la care acesta a declarat faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule întrucât este minor.

Polițiștii au solicitat certificatul de înmatriculare, polița RCA sau alte documente ale motocicletei, ocazie cu care tânărl a declarat că nu are niciun document asupra sa, însă are aceste documente la domiciliul său și le va prezenta ulterior organelor de poliție.

Fiind examinată motocicleta, s-a constatat faptul că este marca SUZUKI, cu capacitatea cilindrică de 599 cm cubi, elemente de identificare amplasate în partea dreaptă față a cadrului.

S-a procedat la verificarea tânărului în baza de date privind deţinătorii de permise de conducere eliberate de autorităţile române, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, s-a procedat la verificarea în baza de date „evidență auto”, ocazie cu care s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare a fost atribuit unui autoturism VW Passat variant, în anul 1991, autoturism radiat din circulație, fără a mai fi atribuit altui autovehicul.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.
Mai nouă Mai veche