Accident provocat de un șofer beat și cu permisul reținut, la Bosanci. Individul a fugit, dar a fost prins de polițiști și a fost reținut în arest

Duminică, 19 decembrie 2021, la ora 15:07, patrula de pe raza Secției de Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în centrul satului Bosanci a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Ajunși la locul indicat, polițiștii au constatat că de la fața locului a plecat o persoană de sex masculin la volanul unui autoturismul Ford Mondeo. S-a procedat la verificarea zonei producerii evenimentului rutier, ocazie cu care la o distanta de aproximativ 500 de metri de la locul evenimentului a fost identificat autoturismul in cauza parcat pe marginea drumului, pe partea dreaptă a DJ 208A, pe sensul de mers Liteni-Suceava.

Procedând la efectuarea de verificări, a fost identificat in apropierea autoturismului, intr-un imobil tip bloc de langă statia peco din localitate, o persoană care corespunde criteriilor si fotografiilor descrise de apelant. La vederea organelor de politie, acea persoană a pătruns in imobil. S-a pătruns in imobil, unde după verificarea casei scării, la primul nivel au ieșit dintr-un apartament două persoane de sex masculin, una din acesta fiind cea care corespunde persoanei care a condus masina.

S-a încercat legitimarea acestuia, ocazie cu care acesta fiind in stare vizibilă de ebrietate a refuzat sa se legitimeze, fiind ridicat din casa scării și condus la sediul Secției de Poliție Rurală Ipotesti. Aici s-a stabilit că bărbatul este Gheorghe Bivol, din Bosanci, acesta fiind recunoscut de apelantul Simion B., cât și de martori, ca fiind conducatorul autoturismului Ford Mondeo care în jurul orelor 15.00 a acrosat un autoturism Seat, plecând apoi de la fata locului.

Fiind întrebat dacă posedă permis de conducere, bărbatul a refuzat sa răspundă, astfel s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date ale Poliției Române, constatându-se că acesta figurează în evidențe cu permis de conducere auto, avand dreptul de a conduce suspendat. 

Întrucat emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând, fapt pentru care s-a procedat la conducerea bărbatului la Spitalul Judetean Suceava, sectia UPU, in vederea recoltării de probe biologice, acesta refuzând.

În conformitate cu prevederile art. 293 alin. 1 din Codul de Procedură Penală, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ,,refuzul ori sustragerea de la recoltarea probelor biologice”, faptă prev. şi ped. de art. 337 Cod penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul penal.

Prin ordonanța din 19 decembrie 2021 a organelor de cercetare penală și confirmată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de Gheorghe Bivol pentru săvârşirea infracţiunilor menționate și s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 ore, acesta fiind transportat și introdus în arestul IPJ Suceava, urmând apoi să fie prezentat procurorului de caz în vederea dispunerii de măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secției de Poliție Rurală Ipotești până la soluţionarea procedurală a cauzei.
Mai nouă Mai veche