Bărbat care trebuia să stea în carantină, depistat beat la volan după un apel la 112, la Gura Humorului

Duminică, 19 decembrie 2021, în jurul orelor 14.10, lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un autoturism Dacia Logan Mcv, care circula dinspre Frasin către Gura Humorului se deplasează haotic.

Ca urmare a sesizării, un echipaj de poliţie rutieră a identificat autoturismul pe strada Piața Republicii din Gura Humorului, procedând la oprirea acestuia. La volanul autoturismului a fost identificat Adrian C., în vârstă de 43 de ani, din Suceava, iar pe scaunul dreapta față se afla fiul acestuia în vârstă de 18 ani.

Deoarece emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul se află sub măsura carantinării din data 15 decembrie 2021 până în data de 28 decembrie 2021, urmând a fi sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurii carantinării.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 336, alin.1, din Codul Penal. 
Mai nouă Mai veche