Dan Cușnir și Ion Lungu au înființat împreună o firmă de consultanță pentru afaceri și management

Președinții organizațiilor municipale Suceava ale PSD și PNL mimează lupta politică, dar sunt uniți de vechi legături de afaceri. Dan Cușnir și Ion Lungu, au înființat o firmă de consultanță pentru afaceri și management, în care s-au mai asociat cu Angela Zarojanu, cu alți politicieni și cu un afacerist controversatCei doi politicieni au ținut secretă până acum această legătură de afaceri, se arată într-o anchetă publicată pe pagina jurnalistului Dinu ZARĂ

SC UGIB Consulting SRL. Acesta este marele secret din biografia lui Dan Cușnir și Ion Lungu, președinții organizațiilor muncipale Suceava ale PSD și PNL.

Din cele mai înalte funcții de conducere ale principalelor partide politice din oraș, în ultimii ani Cușnir și Lungu au mimat lupta politică, dar sunt uniți de vechi legături de afaceri. 

Cei doi politicieni au fost acționari fondatori ai unei firme de consultanță, dar această informație a fost până acum ținută secretă față de locuitorii municipiului Suceava.

Cum au devnit parteneri de afaceri Dan Cușnir și Ion Lungu

Societatea comercială UGIB Consulting SRL a fost înființată la 3 martie 2000 și avea ca obiect de activitate principal conform codificării CAEN: „Activități de consultanță pentru afaceri și management”.

Societatea a avut în total șase asociați fondatori: Dan Cușnir, Ion Lungu, Angela Zarojanu, Bogdan Lența, Valică Gorea și Mihai Airinei, fiecare având o cotă de 16,6667% dintre părțile sociale ale firmei, conform documentelor de la Registrul Comerțului consultate de Dinu ZARĂ

Administrator al societății comerciale a fost desemnat Mihai Airiniei, iar sediul firmei era pe strada Petru Rares, nr. 52.

Ulterior, ceilalți acționari s-au retras, Mihai Airinei a rămas asociat unic, iar firma a fost închisă și a fost radiată din Registrul Comerțului la 19 iunie 2013.

Contracandidați la Primărie fără să recunoască legăturile de afaceri

Ion Lungu devine consilier local PNL în anul 2000, iar în 2004 este ales primar, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Fiu al fostului prefect Ioan Cușnir, Dan Cușnir devine consilier județean în anul 2013 și din 2017 este președinte al organizației municipale PSD Suceava.

În 2020, Dan Cușnir a candidat pentru funcția de primar al municipiului Suceava, dar după o campanie electorală foarte slabă a ieșit abia pe locul al treilea, după Ion Lungu (PNL) și Marian Andronache (PMP)

Dan Cușnir a primit 5.188 de voturi, acesta fiind cel mai mic număr de voturi obținut vreodată de vreun candidat PSD la Primăria Suceava, cu o mie de voturi mai puțin chiar și de cât scorul obținut de Ovidiu Donțu la alegerile din 2008.

Pe durata campanie electorale, Dan Cușnir și Ion Lungu nu au menționat niciodată că au fost parteneri de afaceri, asociați în aceeași firmă. 

Acest aspect din biografia lor nu a fost recunoscut niciodată public până în acest moment și nici nu a mai făcut subiectul vreunui material de presă. 

Acționând ca o interfață a tatălui său, fostul prefect Ioan Cușnir, Dan Cușnir a fost implicat de-a lungul timpului în tot felul de afaceri controversate prin care a dobândit proprietăți valoroase, iar în prezent este proprietarul a două benzinării în municipiul Suceava: OMV în Obcini și Petrom la Bazar. 

Mai nouă Mai veche