Aproape 22.000 de dolari nedeclaraţi, descoperiţi în bagajele unui ucrainean

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Siret au descoperit la intrarea în ţară, asupra unui cetăţean ucrainean, o sumă importantă de dolari pe care acesta nu a declarat-o anterior controlului de frontieră. Banii au fost reţinuţi de către lucrătorii vamali, care l-au sancţionat contravenţional pe cetăţeanul în cauză.

Marţi, 14 decembrie 2021, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina, cetăţeanul ucrainean V.M., în vârstă de 39 de ani.

La controlul de frontieră efectuat de poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrătorii vamali, în bagajele personale ale şoferului a fost descoperită suma de 21.940 dolari USA, sumă pe care cetăţeanul ucrainean nu a declarat-o autorităţilor competente.

În consecinţă, suma de bani a fost reţinută de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, care l-au şi sancţionat contravenţional pe şofer în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Totodată, cetăţeanului ucrainean nu i s-a permis intrarea în ţară, solicitându-se instituirea măsurii de interzicere a intrării pe teritoriul României pentru următorii cinci ani.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.