Bărbat cu arsuri de gradul I pe față și mâini după ce casa i-a luat foc, la Rădăuți

Miercuri, 1 decembrie 2021, la ora 22.41, patrula din cadrul Biroului Ordine Publică Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Rădăuți a izbucnit un incendiu la o locuință de pe strada Cărămidăriei. 

Locuința îi aparține lui Vasile L., care locuiește singur și ca sursă de încălzire folosea sobe pe lemn. Pentru stingerea incendiului, la faţa locului au acţionat două autospeciale din cadrul ISU Rădăuţi și un echipaj SMURD, care au prevenit extinderea incendiului și limitarea daunelor, incendiul fiind fără pericol de propagare la locuințele învecinate.

Proprietarul a fost găsit întins pe jos în prima cameră a locuinței, acesta având intenția de a ieși din locuință, însă din cauza fumului și a arsurilor suferite nu a reușit, fiind scos din locuință de către lucrătorii ISU și agenții de poliție.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți unde a fost diagnosticat cu intoxicație cu monoxid de carbon, arsuri de gradul I la nivelul feței și a membrelor superioare, urmând a fi transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Lucrătorii ISU au concluzionat că focarul incendiului a fost dormitorul locuinței, sursa probabilă de aprindere fiind jar sau scântei din sobă, mijlocul care putea producea aprinderea fiind sobă din teracotă cu acumulare de căldură, iar primul material care s-a aprins a fost covorul din fața sobei, împrejurarea determinantă fiind jar căzut din sistemul de încălzit.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „distrugere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche