Bărbat reținut în arest după ce s-a răsturnat cu mopedul pe drumul județean, la Humoreni

Duminică, 12 decembrie 2021, la ora 19.08, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Dărmănești au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că pe DJ 178A, în Humoreni, comuna Comănești, județul Suceava, o persoană de sex masculin care conducea un moped s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului județean.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Dărmănești care l-a identificat pe Toma C. Solicitându-i-se documentele mopedului pentru control, bărbatul a declarat verbal că a cumpărat mopedul din municipiul Satu Mare în urmă cu aproximativ doi ani și nu deține nici un document în acest sens. La ora 20:11 bărbattul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru recoltarea probelor biologice. În prezența cadrelor medicale, Cotleț Toma a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Procedând la verificarea în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. 

Bărbatul a declarat verbal că în jurul orei 18:00 a condus mopedul de la fosta sa locuință din localitatea Comănești până la magazinul situat în centrul localității Humoreni. Aici a parcat mopedul în fața magazinului și a intrat în magazin de unde și-a cumpărat o bere Suceava la 0,5 l, pe care a băut-o afară pe terasa magazinului. În jurul orei 19:00 a plecat de la magazin, constatând că mopedul nu mai pornește. Bărbatul a rugat două persoane de sex masculin pe care nu le cunoaște să îl impingă, a pornit mopedul și a condus pe DJ 178A în direcția Cacica aproximativ 100 de metri, s-a dezechilibrat și a intrat în șanțul situat lângă drumul județean.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin. 1 Cod Penal, „Conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art 336 alin. 1 Cod Penal, și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art 337 Cod Penal, cercetările fiind continuate de către lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Dărmăneşti.

S-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect și reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 13 decembrie 2021, ora 03:30.
Mai nouă Mai veche