Buletin de presă, 29 decembrie 2021 - IPJ Suceava

5000 de articole pirotehnice confiscate de polițiști

În data de 28.12.2021, în intervalul orar 10:00-15:00, polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției Municipiului Suceava au acționat pe raza județului Suceava, în zona piețelor pe linia prevenirii, identificării și sancționării faptelor de natură penală și contravențională la regimul articolelor pirotehnice, ocazie cu care au confiscat 5.000 de articole pirotehnice și au întocmit 4 dosare penale penale sub aspectul comiterii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce vor fi soluționate procedural.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 28.12.2021, în jurul orelor 09:26, în timp ce conducea autoturismul pe strada Iancu Flondor din localitate, la intersecția cu strada Bogdan Vodă, o localnică de 65 de ani a pătruns în intersecție, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un localnic de 41 de ani.
Din impact a rezultat rănirea femeii de 65 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 28.12.2021, în jurul orei 15:45, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17 A în afara municipiului Rădăuți, un bărbat de 70 de ani a efectuat o manevră de întoarcere, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 31 de ani din județul Ilfov.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto de 31 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 27.12.2021, orele 22.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Vechi, autoturismul condus de o femeie de 20 de ani din comuna Dornești.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, femeia de 20 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus de un localnic de 24 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 28.12.2021, la ora 15:08, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe raza comunei Șaru Dornei autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din comuna Șaru Dornei a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 28.12.2021, în jurul orei 19:20, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 54 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 28.12.2021, orele 20:56, Secția 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin intermediul “S.N.U.A.U.112” despre faptul că, pe raza comunei Mălini a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul cu spatele la ieșirea din curtea unui imobil, un localnic a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un alt localnic.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul unuia dintre ei și de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celuilalt localnic, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 28.12.2021, orele 20:14, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un bărbat din comuna Bosanci.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Bosanci nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Totodată, s-a constatat faptul că, pentru autoturismul condus, bărbatul din comuna Bosanci nu deține poliță RCA valabilă.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere “, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche