Buletin de presă, 30 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Aproape 20.000 articole pirotehnice în greutate de 180 kg confiscate de polițiști

La data de 29.12.2021, ora 10:30, având în vedere acțiunea organizată la nivelul Secției de poliție Burdujeni, ca urmare a planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII”, lucrătorii Compartimentului Proximitate din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, s-au deplasat în parcarea unui centru comercial din localitate, în vederea identificării persoanelor care desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, ocazie cu care au constatat faptul că, un bărbat de 35 ani din județul Timiș deținea asupra sa 380 articole pirotehnice din diferite categorii, în greutate de 47 de kg, fără a deține autorizație în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.12.2021, în jurul orei 09:00, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, ca urmare a planului de acțiune „FOC DE ARTIFICII 2021 - 2022” au identificat într-o piață din municipiul Rădăuți, un localnic care oferea spre vânzare mai multe articole pirotehnice (16 baterii de artificii), din categoria F2, în greutate de aproximativ 30 de kg, fără a fi autorizat în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.12.2021, în jurul orelor 09.33, în baza Planului de acțiune ,, FOC DE ARTIFICII 2021 – 2022”, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul de Investigații Criminale au efectuat verificări într-un complex comercial de pe raza localității, ocazie cu care au constatat faptul că, o localnică de 45 de ani oferea spre comercializare 1 baterie de artificii cu 49 de focuri din categoria F3, cu masa de aproximativ 4 kg, fără a fi autorizată în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.12.2021, în jurul orei 10:30, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza Planului de acțiune ,,FOC DE ARTIFICII 2021 – 2022”, au identificat, în zona unei piețe din municipiul Rădăuți, un localnic care oferea spre comercializare un număr de 18.561 de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, în cantitate de 101 kilograme, fără a fi autorizat în acest sens, articolele pirotehnice fiind indisponibilizate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.


Material lemnos conficat de polițiști

În data de 29.12.2021, ora 10.00, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din comuna Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Fundu-Moldovei, care transporta material lemnos, lemn foc specia mesteacăn, de diferite diametre și lungimi.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență pentru materialul lemnos transportat, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 5,94 mc material lemnos, lemn foc specia mesteacăn.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar cantitatea de 5,94 mc a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


În data de 29.12.2021, ora 10.00, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DJ 175 din comuna Pojorâta, autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Fundu-Moldovei, care transporta conform avizului de însoțire, cantitatea de 6,3549 mc lemn rotund specia molid.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la o posibilă diferență între cantitatea transportata și cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au cerut sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus cantitatea de 1,28 mc fața de cea înscrisă în avizul de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 29.12.2021, ora 14:50, în timp ce manevra cu spatele autoutilitara pe strada Ana Ipătescu din municipiul Suceava, un bărbat de 42 de ani din comuna Stroiești a acroșat un localnic de 87 de ani care se afla în spatele vehiculului.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 87 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanți la trafic au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.12.2021, ora 21.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava, un bărbat a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care s-a deplasat la o unitate spitalicească unde a primit îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 29.12.2021 în jurul orelor 14.10, o patrulă din cadrul Secției 8 poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza localității Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un localnic de 17 ani.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nico categorie auto.
Totodată, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul condus de tânărul de 17 ani este proprietatea părinților acestuia, și că acesta l-a luat de la domiciliu fără ca vreunul dintre părinți să știe acest lucru.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, și ,,furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural.


La data de 29.12.2021, orele 21.50, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a opit pentru control pe DN 2H din localitatea Vicovu de Jos, autoturismul condus de un bărbat de 23 de ani din orașul Vicovu de Sus.
Din verificările efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoturismul condus de bărbatul de 23 de ani nu este înmatriculat.
De asemenea conducătorul auto nu a putut prezenta o poliță RCA valabilă.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”punerea în circulație a unui vehicul neîmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche