Prins beat la volan în fața unei pensiuni din Pojorâta, un bărbat a refuzat testarea și este anchetat penal de polițiști

Marți, 28 decembrie 2021, la ora 20:05, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Pojorâta în timp ce își desfășurau atribuțiunile de serviciu pe DJ 175B l-au depistat pe Ionel H., de 36 de ani, a fost depistat conducând autovehiculul Nissan, în zona Pensiunii Gerard, și întrucât emana halenă alcoolică i s-a solicitat acestuia să facă un test cu aparatul etilotest, însă a refuzat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul municipal Campulung Moldovenesc, în vederea recoltării de mostre biologice.

Totodată i s-a solicitat acestuia să-și exprime acordul cu privire la recoltarea mostrelor, dar acesta a refuzat, menționând acest lucru și pe declarația de consimțământ, motiv pentru care a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art. 337 din Cod Penal.

În cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, urmând a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Pojorâta.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional si pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 R (lipsă documente).
Mai nouă Mai veche