Cinci pakistanezi și afgani depistați pe drumul Frătăuții Vechi - Rădăuți după ce au trecut ilegal granița cu Ucraina

Polițiștii de frontieră au depistat în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă cinci cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Persoanele în cauză sunt cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalul cercetărilor urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

La 16 decembrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-au derulat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 08.00, polițiştii de frontieră au depistat cinci cetățeni străini care se deplasau pe jos, pe comunicaţia care face legătura între localitatea Frătăuţii Vechi şi municipiul Rădăuţi. Întrucât persoanele nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor s-a stabilit că patru dintre cei în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, iar unul provine din Afganistan. Au vârste cuprinse între 19 ani şi 36 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalul cazului să fie dispusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.
Mai nouă Mai veche