Copii aflați la colindat, mușcați de doi câini de luptă, la Liteni Moara. Animalele au fost apoi călcate cu mașina de tatăl unuia dintre minorii atacați

Vineri, 24 decembrie 2021, în jurul orei 14.35 , lucrătorii Secției de Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați cu privire la faptul că doi copii minori au fost mușcați de doi câini periculoși, la Liteni, comuna Moara. La scurt timp, polițiștii au fost sesizați din nou prin 112 cu privire la faptul că cei doi câini agresivi au fost călcați cu intenție de către un autoturism condus de tatăl unuia dintre cei doi copii mușcați.

În urma verificărilor s-a stabilit că incidentul a avut loc la o locuință de pe strada Zahareștiului din satul Liteni, comuna Moara. Proprietara Tatiana Camelia Chideșa deține doi câini agresivi, unul rasa Boxer și celălalt rasa Metis-Amstaff. 

Vineri, 24 decembrie 2021, în jurul orelor 14:30, femeia se afla în curtea locuinței, având cei doi câini lăsați liberi în perimetrul curții care este îngrădită pe toate laturile. Poarta de acces în curtea locuinței se afla în poziția închis, nefiind asigurată.

Minorii Rareș Vlad T. și Giulia Ioana A. au deschis poarta de acces a locuinței femeii pentru a o colinda, moment în care cei doi câini au ieșit din curte, s-au năpustit asupra copiilor și i-au mușcat la nivelul membrelor și capului. Văzând cele întâmplate, Neculai Miron, care se afla la acel moment pe drumul public a sărit în sprijinul copiilor, fiind și el mușcat la nivelul membrelor de către cei doi câini.

În scurt timp la fața locului a ajuns Ionuț Apetri, tatăl unuia dintre minori, care a condus un autoturism BMW pe drumul public și care a călcat cei doi câini agresivi.

Două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean și SMURD au acordat îngrijiri medicale minorilor. Ulterior, cei doi minori au fost transportați la UPU Suceava pentru investigații amănunțite.

Cei doi câini agresivi au fost transportați la un cabinet veterinar de pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care s-a constatat decesul unuia dintre ei. Cei doi câini agresivi aveau certificate de sănătate, dar nu au fost declarați în evidențele Postului de Poliție Moara.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul autoturismului BMW. Bărbatului i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice.

Totodată, proprietara câinilor a fost sancționată contravențional conform OUG 55/2002 pentru neîndeplinirea obligației de a declara câinele periculos la unitate de poliție pe raza căreia domiciliază.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, , „uciderea animalelor cu intenție, fără drept” și „neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”.
Mai nouă Mai veche