Incendiul de la Patinoarul Areni a pornit de la un calorifer electric din vestiarul muncitorilor

Duminică, 19 decembrie 2021, la ora 10:09, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin apel 112, de către Gabriela L., din Suceava, despre faptul că există un incendiu în desfășurare la Patinoarul Areni

Patinoarul Artificial Suceava este amplasat în cartierul Areni al municipiului Suceava, pe strada Universității, și aparține Primăriei municipiului Suceava. În spatele patinoarului se află un garaj în interiorul căruia, separat prin perete din scânduri, se află vestiarul muncitorilor, locul unde a avut loc incendiul.

La sosirea echipajelor de poliție incendiul era lichidat de către echipajele din cadrul ISU Bucovina Suceava, care au stabilit faptul că sursa probabilă de aprindere a constituit-o ,,efectul termic al curentului electric”, mijlocul care a produs aprinderea fiind un ,,scurtcircuit de la un calorifer electric”. Nu a existat pericol de propagare și nu au fost victime.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 255, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche