Șofer în stare avansată de ebrietate, la un pas să se izbească în mașina de poliție, la Soloneț

Miercuri, 1 decembrie 2021, la ora 11:40, în timp ce patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Darmanesti se deplasa pe DJ 178D, în localitatea Soloneț, pe sensul de deplasare Cajvana către Todirești, din sens opus, pe direcția Todirești catre Cajvana, se deplasa un autoturism Dacia având un mers sinuos, iar la apropierea autospecialei de poliție autoturismul DACIA a pătruns pe contrasens, oprind la aproximativ doi metri în fața autospecialei de poliție.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului respectând indicațiile, respectiv de a muta autoturismul cât mai aproape de marginea drumului.

În interiorul vehiculului se afla doar conducătorul auto, Constantin T. Conducătorul auto a prezentat certificatul de înmatriculare pentru vehiculul DACIA, cu ITP valabil, RCA valabil.

Întrucât părea dezorientat și nu vorbea coerent, în prezența unui martor, la ora 11:50, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, iar acestuia i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche