Bărbat din Volovăț dispărut de trei zile de acasă după ce a amenințat frecvent că vrea să se sinucidă

Miercuri, 1 decembrie 2021, la ora 09.05, autoritățile au fost sesizate, prin 112, cu privire la faptul că Filaret Lupăștean, în vârstă de 65 de ani, este dispărut de aproximativ trei zile de la domiciliu.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a rezultat că bărbatul, după ce consuma băuturi alcoolice, menționa frecvent că dorește să se sinucidă.

În dimineața de 30 noiembrie 2021, în jurul orelor 10.00, fiica acestuia s-a deplasat la locuința tatălui său pentru a-i duce mâncare, moment în care a observat că ușa locuinței era deschisă. Întrucât a considerat că acesta nu se află în acel moment la domiciliu, i-a lăsat mâncarea pe masă și a revenit la acesta în dimineața zilei de 1 decembrie 2021.

Având în vedere faptul că nici de această dată nu l-a găsit pe tatăl său acasă, s-a deplasat la vecinii acestuia pentru a-l căuta.

Din primele verificări, reiese faptul că bărbatul a fost văzut ultima dată la domiciliu în data de 27 noiembrie 2021, iar de atunci nu a mai fost observat de nimeni și nici nu a luat legătura cu vreo persoană.

Tot cu ocazia verificărilor efectuate, în locuință nu au fost identificate urme de răvășire sau alte urme care să ne conducă la bănuiala că acesta a fost victima vreunei infracțiuni.

S-a procedat la căutarea bărbatului în proximitatea locuinței, cât și pe raza comunei Volovăț, județul Suceava, însă acesta nu a fost identificat.

De asemenea s-a solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Solca, cât și a primarului comunei Volovăț, pentru constituirea unor de echipe, în vederea continuării de căutări.

Au fost efectuate verificări inclusiv la unitățile medicale de pe raza județului Suceava, însă a rezultat că acesta nu figurează internat.
Mai nouă Mai veche