Tânăr reținut în arest după ce și-a tâlhărit mama, la Pojorâta

Duminică, 19 decembrie 2021, în jurul orei 06.31, Secția de Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că o femeie din Pojorâta a fost lovită de către fiul ei Constantin Beghean, de 22 de ani, iar acesta i-a luat ulterior dintr-un sertar suma de 2.000 de lei.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă formată din lucrători din cadrul Biroului de Investigații Criminale și Secției de Poliție Rurală Pojorâta, efectuând cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie”, pentru a se stabili cu exactitate dacă acțiunile de lovire au legătură cu sustragerea sumei de bani în cauză

S-a stabilit astfel că în jurul orei 06:20, între femei și fiul ei s-a iscat un conflict spontan pe fondul consumului de băuturi alcoolice, incident produs la adresa de domiciliu a persoanei vătămate, în comuna Pojorâta. 

Motivul conflictului ar fi fost faptul că femeie, care utiliza telefonul fiului ei, l-ar fi scăpat pe pardoseală, împrejurare în care display-ul acestuia s-a crăpat. Tânărul s-a enervat și a deposedat-o pe mama lui de telefonul ei mobil marca Samsung, în care și-a introdus cartela sa telefonică, iar mai apoi a sustras dintr-o comodă suma de 1.850 lei, pe motiv că în acel mod și-ar recupera prejudiciu creat. Femeia a încercat să îl împiedice pe fiul ei din acțiunea de sustragere a acelei sume de bani, iar acesta a împins-o cu ambele mâini pentru a-și putea termina activitatea, împrejurare în care persoana vătămată s-a dezechilibrat și a căzut provocându-și unele leziuni.

Tânărul a părăsit apoi casa, însoțit de fratele său minor de 16 ani. Cei doi au pleca din Pojorâta cu trenul la Gura Humorului, loc de unde au luat un taxi până la Voitinel, la domiciliul tatălui băiatului, unde au fost ulterior identificați de către lucrătorii de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești.

Cu ocazia controlului corporal efectuat asupra lui Constantin B. s-a găsit suma de 796 lei și 170 de euro, precum și un telefon mobil Samsung, cu caracteristicile celui reclamat sustras de către persoana vătămată, bunuri care au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În baza unui mandat de aducere, tânărul a fost adus la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde ca urmare a continuării cercetărilor și administrării de probatoriu s-a dispus continuarea urmăririi penale față de el pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhăria calificată”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 233 combinat cu art. 234 alin. 1 lit. d din Codul penal.

Totodată, s-a dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche