Urmărire pe câmp după un individ beat la volan care a încercat să scape de polițiști, la Ciomârtan

Duminică, 19 decembrie 2021, în jurul orelor 20:30, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în serviciul de patrulare pe drumul comunal DC 36, pe raza localității Ciomârtan, comuna Zamostea, au efectuat semnal de oprire cu semnale acustice și luminoase pentru un autoturism VW Golf care avea direcția de deplasare dinspre Zamostea către Ciomârtan.

În momentul în care autospeciala de poliție se afla în fața autoturismului, conducătorul auto a deschis portiera autoturismului și a coborât de la volan, după care a fugit de la fața locului cu scopul de a se sustrage. După aproximativ 500 de metri, lucrătorii de poliție au reușit să îl prindă pe făptuitor, să îl imobilizeze și să îl încătușeze.

S-a stabilit că bărbatul este Romeo B., din Zamostea, constatându-se că acesta emana halenă alcoolică și avea comportamentul unei persoane care consumase băuturi alcoolice. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul orășenesc Siret în vederea recoltării probelor de mostre biologice,  ocazie cu care a refuzat să-și dea consimțământul pentru a i se preleva mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice”.
Mai nouă Mai veche