VIDEO Captură de țigări de contrabandă în albia râului Laura, la Vicovu de Sus. Suspecții au reușit să fugă în Ucraina

Poliţiştii de frontieră au ridicat  în vederea confiscării, vineri, 17 decembrie 2021, în cadrul unor acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, 15.000 de pachete de ţigări de proveniență duty-free ori extra-comunitară, în valoare de 175.500 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În cursul nopţii trecute, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 00.10, polițiştii de frontieră au observat, pe albia pârâului Laura, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Ulterior, la fața locului au fost descoperite 30 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 175.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. 

Mai nouă Mai veche