Buletin de presă, 18 decembrie 2021 - IPJ Suceava

Mandat pus în executare de polițiști

La data de 17.12.2021, ora 17:00, polițiștii SPR 1 Vadu Moldovei au fost sesizați telefonic de către lucrătorii Postului de Poliție Răucești, jud. Neamț despre faptul că pe numele unui bărbat din comuna Răucești, sat Oglinzi, jud. Neamț, Judecătoria Târgu Neamț a emis Mandatul de Executare a Pedepsei Închisorii, acesta fiind condamnat la executarea pedepsei închisorii de 3 ani și 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de ”furt calificat”, conform art. 228, alin. 1, art. 229, alin.1, lit. b și alin. 2 lit. b din Cod Penal cu aplic. art. 77, lit. a și d din Cod Penal.
Din verificările efectuate s-a constatat faptul că persoana condamnată s-ar afla pe raza comunei Bogdănești, jud. Suceava, la locuința surorii sale, unde locuiește fără formelegale.
În baza mandatului, echipajul de poliție s-a deplasat la adresa din satul și comuna Bogdănești, județul Suceava, unde acesta locuia fără forme legale. Bărbatul a fost identificat, iar ulterior a fost escortat şi depus la Penitenciarul Botoşani, în vederea executării pedepsei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 17.12.2021, în jurul orei 07:05, un bărbat de 46 ani din mun. Fălticeni conducea o ambulanță pe DN 2 pe raza localității Roșiori, pe direcția Fălticeni către Roman, iar în zona intersecției cu DJ 12E a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o femeie de 56 de ani din comuna Rădășeni.
În urma producerii accidentului a rezultat decesul femeii de 56 ani din comun Rădășeni și vătămarea corporală ușoară a două persoane respectiv un bărbat de 53 ani din com. Rădășeni, pasager în autoturism și șoferul ambulanței în vârstă de 46 de ani. de 46 ani din mun. Fălticeni.
Conducătorul auto de 46 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să i se recolteze probe biologice la Spitalul Municipal Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”ucidere din culpă”, și ”vătămare corporală din culpă” fapte prev. și ped. de art. 192 și art. 196 din Codul Penal.


La data de 17.12.2021, ora 16.09, lucrătorii secției de poliție rurală Ipotești din cadrul Poliției mun. Suceava, au fost sesizați prin apel SNUAU 112 despre faptul că pe D.N.2, în localitatea Cumpărătura, com. Bosanci, jud. Suceava, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.
În jurul orelor 15.50, o femeie de 24 ani din com. Mălini, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe D.N.2 în localitatea Cumpărătura, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu autoturismului condus de o femeie de 38 ani din mun. Fălticeni, jud. Suceava.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a ambelor conducătoare auto.
Conducătoarele auto au fost testate cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative în ambele cazuri, procedându-se şi la recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Vătămare corporală din culpă”.


Șofer reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 17.12.2021, ora 15:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Suceava, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, județ Suceava, au observat că pe sectorul de drum comunal menționat anterior, circula un autoturism, iar în momentul în care conducătorul auto a observat autospeciala de poliție, a efectuat brusc un viraj la stânga și a oprit.
În urma deplasării imediate lângă autoturism, de pe poziția șoferului a coborât o persoană de sex masculin care a fost identificată în persoana unui tânăr de 20 ani cu domiciliul în comuna Vicovu de Jos, sat Vicovu de Jos, care a declarat verbal faptul că autoturismul pe care l-a condus îi aparține și faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Au fost solicitaţi în sprijin lucrătorii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, care au continuat cercetările, s-au efectuat verificări în bazele de date rezultând faptul că șoferul are înscrisă în cazierul judiciar mențiuni pentru săvârșirea unei infracțiuni prevăzută de art. 335, alin. (1) din Codul Penal, pentru care s-a stabilit 8 luni de închisoare, dispunându-se amânarea aplicării pedepsei, cu termen de încercare 2 ani, dispusă de către Judecătoria Rădăuți și două infracțiuni prevăzute de art. 334, alin. (1) și art. 335, alin. (1) din Codul Penal, pentru care s-au aplicat 2 luni supraveghere.
În aceste condiții, față de tânărul de 20 de ani s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. (1) din Codul penal, acesta fiind condus şi introdus în arestul din cadrul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche