VIDEO Gospodărie distrusă de un incendiu, la Corocăiești. Două femei, dinre care una cu arsuri pe mâini, au primit îngrijiri medicale

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dumbrăveni și Verești au intervenit sâmbătă, 18 decembrie 2021, cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Corocăiești, comuna Verești. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 20:37. 

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit, adăpostul de animale și anexele gospodărești, cu pericol de propagare la două locuințe și la două anexe învecinate.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru două femei, în vârstă de 86 de ani, respectiv 68 de ani. Prima a suferit un atac de panică, iar a doua a suferit arsuri minore la o mână. Ulterior, ambele au refuzat transportul la spital.

Au ars casa de locuit, construită din BCA, cu acoperișul din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și bunurile din interiorul acesteia. Au mai ars adăpostul de animale și anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. S-au degradat circa 6 tone de plante furajere, 10 metri cubi lemn de foc și alte bunuri materiale. De asemenea, s-au degradat ferestrele unei locuințe aflată în aceeași curte și lambriul din PVC pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza aparatului de gătit (aragaz) lăsat nesupravegheat.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:30, iar pompierii au salvat cele două locuințe și cele două anexe învecinate.

Mai nouă Mai veche