Bărbat cercetat penal după ce și-a amenințat sora că-i dă foc la casă, la Negrileasa

Duminică, 16 ianuarie 2022, la ora 22.24, Poliția orașului Frasin a fost sesizată prin 112 de Mihaela B., de 35 de ani, din comuna Stulpicani, cu privire la faptul că fratele său Marinel D., de 29 de ani, a consumat băuturi alcoolice și se manifestă agresiv.

Femeia locuiește în satul Neegrileasa, comuna Stulpicani, la casa părintească, după ce s-a despărțit de soțul ei. De asemenea, la un alt imobil din aceiași curte locuiește fratele ei. În cursul zilei de duminică, cei doi au consumat băuturi alcoolice în bucătăria casei părintești. În jurul orei 22.15, între cei doi frați a izbucnit un scandal pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, moment în care bărbatul a amenințat-o cu acte de violență pe sora sa. În continuare bărbatu a luat o sticlă cu benzină, amenințând că va da foc la casă. Atunci femeia a sunat la 112 să sesizeze scandalul. 

Cu ocazia intervenției la fața locului, femeia a declarat că fratele său s-a despărțit de soția sa și de o perioadă bună de timp consumă exagerat băuturi alcoolice, având un comportament agresiv în ultima vreme.

Având în vedere cele sesizate, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.

În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu data de 16 ianuarie 2022, pe o perioadă de 5 zile, reprezentând o durată de 120 ore, respectiv până la 21 ianuarie 2022, agresorul să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de sora lui și reședința acesteia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „amenințarea” și „tentativă la distrugere”.
Mai nouă Mai veche