Tragedie la Grănicești! Un bebeluș de trei săptămâni a murit după ce a fost alăptat

Duminică, 16 ianuarie 2022, la ora 07.09, Secția de Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin 112, de către un medic din cadrul SMURD Suceava, despre faptul că un nou-născut din comuna Grănicești, județul Suceava, a fost găsită decedat pe pat în locuință de către mama sa.

În urma cercetărilor s-a constatat că în dimineața zilei de duminică, în jurul orei 03.30, mama s-a trezit și a alăptat fetița în vârstă de 3 săptămâni, după care a adormit-o.

Când s-a trezit din nou, în jurul orei 05.40 a constatat faptul că bebelușul nu mai respiră, moment în care a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj de ambulanță.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, iar în urma manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul nou-născutului, stabilindu-se diagnosticul preliminar ca fiind asfixie mecanică prin aspirație de lapte matern.

Având în vedere cele de mai sus, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului, în cauză s-a dispus prin ordonanță efectuarea necropsiei cadavrului care a fost depus la morga Spitalului Județean Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche