Buletin de presă, 22 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Bărbat urmărit la nivel național identificat și încarcerat de polițiști

La data de 21.01.2022, a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani un bărbat de 35 ani, cu domiciliul în satul Pătrăuți, comuna Pătrăuți, jud. Suceava, față de care Judecătoria Suceava a emis două mandate de executare a pedepsei închisorii la datele de 19.10.2021 și 22.11.2021, prin care acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de „furt” și respectiv 1 an, 8 luni și 197 zile închisoare, pentru comiterea infracțiunii de „furt calificat”.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava cu sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Suceava, cel în cauză a fost identificat pe raza comunei Pătrăuți, în pădurea din apropierea cantonului silvic, locație în care se sustrăgea executării pedepselor.
Bărbatul de 35 de ani care figura urmărit la nivel naţional, a fost imobilizat, încătușat și ulterior transferat în penitenciarul Botoșani pentru executarea pedepselor.


Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La data de 21.01.2022, în jurul orelor 13:07, un bărbt în vârstă de 42 de ani, din com. Burla, jud. Suceava, conducea atelajul hipo pe DC neclasificat pe raza comunei Marginea. Când a ajuns la intersecția cu DC neclasificat a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat din com. Marginea jud. Suceava.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului de atelaj hipo.
Conducătorii celor două vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


La data de 21.01.2022, ora 1720, un tânăr în vârstă de 19 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 pe raza comunei Vama, sat Molid din direcţia mun. Câmpulung Moldovenesc spre oraș Gura Humorului, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani din mun Câmpulung Moldovenesc.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 53 de ani.
Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, dupa care li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 2 și 3 Cod Penal.


La 21.01.2022, în jurul orei 18.15, un bărbat de 41 ani, din com. Rîșca, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 15C, în afara localității Boroaia, pe direcția de mers Boroaia către Tîrgu Neamț a intrat în coliziune frontală cu un atelaj hipo care se deplasa în aceeași direcție de mers, condus de un bărbat de 51 de ani din com. Drăgănești, jud. Neamț.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a șoferului de 41 de ani care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării de probe de sânge.
A fost întocmit dosar penal, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 21.01.2022 polițiștii din cadrul Secției 15 de Poliție Rurală Vatra Dornei, au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112 despre faptul că o mașină a intrat în transformatorul electric pe raza satului Valea Stânii, din comuna Cîrlibaba, județul Suceava.
Cu ocazia deplasării la locul evenimentului sesizat, a fost identificat conducătorul auto, un bărbat din municipiul Brăila, județul Brăila, care a relatat verbal faptul că în timp ce conducea autoutilitara și se deplasa pe D.N. 18 dinspre județul Maramureș spre Vatra Dornei, în jurul orelor 00.00-01.00 ajuns pe raza comunei Cîrlibaba, locul Valea Stânii, a adormit la volan, a părăsit partea carosabilă, a lovit un gard și un transformator electric.
În urma accidentului nu au rezultat victime omenești.
Conducătorul autoutilitarei a fost condus la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influeța alcoolului”, faptă prev. si ped. de art. 336 alin. 1 din Cod Penal, iar cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Cîrlibaba.


La data de 21.01.2022, ora 12:00, un echipaj de poliție din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza de competență, a oprit pe DN 17 Pojorâta, autoturismul condus de un bărbat din mun. Iași, jud. Iași. În urma verificărilor s-a constatat faptul că șoferul are permisul de conducere reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. (2) din Codul Penal care va fi soluționat procedural.


La 21.01.2022, ora 16.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Solca, pe raza satului Clit, comuna Arbore, pe DN2E, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din com. Iaslovăț. Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele maşinii și a declarat faptul că permisul de conducere i-a fost suspendat în urma unei infracțiuni la regimul rutier comisă în urmă cu 5 ani.
S-a procedat la verificarea acestuia în baza de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere. În continuare conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prev. art. 102 alin.3 lit. a din OUG 195/2002, pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, cu suma de 2900 lei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


La 21.01.2022, ora 20.15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Milișăuți, pe raza loc. Iaslovăţ, pe un drum public local din com. Iaslovăţ, au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 19 ani, din com. Iaslovăț, care nu posedă permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche