Buletin de presă, 31 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 30.01.2022, ora 05.16, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 H din comuna Putna, un bărbat de 34 de ani a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu stâlpii de susținere ai porții rustice de la intrarea în comună, după care s-a răsturnat.
Din impact a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat robe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.01.2022, orele 02:30, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada 2 Grăniceri din localitate, autoturismul condus de un localnic de 44 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilieii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


În ziua de 30.01.2022, ora 08.56, un echipaj rutier din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DN17, în orașul Frasin, autoturismul condus de o femeie de 30 de ani din comuna Stulpicani, surprinsă de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce rula cu viteza de 126 km/h pe un sector de drum unde viteza maximă admisă era de 50 km/h.
Conducătoarea auto a prezentat polițiștilor spre verificare un permis de conducere emis de autoritățile italiene.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, femeia de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „complicitate la comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.


La 30.01.2022, ora 23.30, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe raza comunei Drăgoieşti, autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Ciprian Porumbescu.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche