VIDEO Scandal și mulți nervi la dispensarul din Stroiești după ce medicul de familie a anunțat că își mută cabinetul în oraș

Dispensarul din comuna Stroiești a fost, luni, un adevărat vacarm. Informația că medicul de familie și-a deschis un nou cabinet în oraș și le părăsește localitatea i-a făcut pe săteni să se îngrămădească în mica sală de așteptare. Mai ales pacienții în vârstă, speriați de perspectiva drumurilor costisitoare în oraș, au venit să își ceară fișele medicale pentru a se putea înscrie la noul medic despre care se spune că ar urma să vină în comună. 

„De ce a dus fișele noastre la cabinetul din oraș?”, asta este întrebarea repetată de sătenii îngrămădiți în sala de așteptare a cabinetului medicului de familie Elena Șerban.

Oamenii au aflat recent că după 18 ani de activitate în Stroiești, medicul de familie se mută în Suceava. Printre oameni s-a răspândit zvonul că odată cu mutarea cabinetului vor fi obligați să meargă în oraș după fișa medicală dacă vor dori să se înscrie la noul medic de familie despre care se spune că ar urma să vină la Stroiești.

Pentru a evita deplasările în oraș, pe parcursul zilei de luni sute de persoane s-au prezentat la cabinet pentru a-și cere fișele medicale.

De cealaltă parte, medicul de familie susține că pentru înscrierea la un nou medic de familie sunt necesare doar actul de identitate și cardul de sănătate sau altă dovadă a calității de asigurat, iar fișa medicală va fi transmisă ulterior direct către noul medic de familie.

În cele din urmă, medicul a convenit ca zilele următoare să le elibereze doritorilor copii după fișele medicale.

Mai nouă Mai veche