Buletin de presă, 7 ianuarie 2022 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 06.01.2022, ora 11.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 din comuna Bălcăuți, un bărbat de 24 de ani din comuna Grănicești a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul condus regulamentar în fața sa de un bărbat de 33 de ani din comuna Dornești.
Din accident a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 24 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 06.01.2020, ora 18.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN17 în comuna Poiana Stampei, un bărbat de 34 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de un bărbat din județul Botoșani.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 34 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 06.01.2022, ora 17.57, în timp ce conducea autoturismul pe DN17A în afara comunei Sucevița, un bărbat de 59 de ani din comuna Vicovu de Jos a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un copac de pe partea stângă a drumului, după care a fost proiectat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto și a unui pasager din autoturism, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 06.01.2022 ora 01.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Cernăuți din localitate, autoturismul condus de un bărbat.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aeur expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”,ce va fi soluționat procedural.


La data de 06.01.2022, la ora 16:45, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un bărbat din comuna Șaru Dornei.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul din comuna Șaru Dornei nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, autoturismul condus fiind proprietatea altei persoane care nu avea la cunoștință despre faptul că, acesta l-a luat spre a-l conduce pe drumurile publice.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” şi ,,furt în scop de folosinţă”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul din comuna Șaru Dornei a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 06.01.2022, ora 20.10, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe D.J. 175 din comuna Izvoarelele Sucevei, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani din orașul Dolhasca.
Din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.