Cod galben de intensificări susținute ale vântului, cu rafale de până la 110 km/h, până sâmbătă seară

Județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, dar și zonele înalte din Carpații Orientali și Meridioni, se află sub avertizare meteorologică de intensificări susținute ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, valabilă pentru întreaga țară începând de joi, 13 ianuarie, la ora 10:00, până sâmbătă, 15 ianuarie, ora 20:00. 

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri, 14 ianuarie, local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.
Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.

De asemenea, a fost emis un Cod Galben pentru intensificări susținute ale vântului valabil începând de joi, 13 ianuarie, la ora 18:00, până sâmbătă, 15 ianuarie, la ora 20:00. 

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.
Începând din dimineața zilei de vineri, 14 ianuarie, vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55...65 km/h.

Din după-amiaza zilei de vineri, 14 ianuarie, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.