Expertiză dispusă în cazul instalației de încălzire din baia unde au murit frații Filip și Natanel Neagu din Plopeni

Luni, 10 ianuarie 2022, la ora 21:11, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin 112 de către o asistentă din cadrul Serviciul de Ambulanță Județean Suceava cu privire la faptul că, în aceiași zi, la ora 20:45, a intervenit la o solicitare în localitatea Plopeni unde doi tineri s-au intoxicat, iar în urma manevrelor de resuscitare se va declara decesul.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă compusă din cadre ale Poliției orașului Salcea și Postul de Poliție Dumbrăveni care, la momentul sosirii, au găsit cadrele medicale în timp ce efectuau manevre de resurscitare asupra a doi tineri, pe holul imobilului. După efectuarea acestor manevre, medicul de pe echipajul de ambulanță a declarat decesul, motiv pentru care echipa operativă a solicitat prezența la fața locului a Laboratorului Criminalistic din cadrul IPJ Suceava.

În cauză a fost efectuată cercetarea la fața locului, iar în urma activităților desfășurate s-a stabilit faptul că cei doi tineri, Natanael Neagu, de 20 de ani, și Filip Neagu, de 19 ani, s-au deplasat în jurul orelor 21.00 în baia imobilui în care locuiesc, situată la parter, pentru ca primul să se bărbierească, iar cel de-al doilea să facă duș. La un moment dat, cei doi tineri au fost găsiți de către tatăl lor, primul fiin căzut în cada dușului, iar cel de-al doilea sub chiuvetă, în stare de inconștiență. În aceste condiții tatăl celor doi tineri l-a alertat pe vecinul său Viorel B., împreună cu care i-au scos pe cei doi din baie și au început efectuarea manevrelor de resuscitare, concomitent cu solicitarea prezenței la fața locului a ambulanței .

Cu ocazia examinării cadavrelor nu au fost identificate urme de violențe pe corp. În cadrul activităților de cercetare la fața locului a fost identificată în baia imobilului o instalație artizanală de încălzire tip instant racordată cu un furtun din cauciuc prins în coliere de o butelie de aragaz, instalație care a fost ridicate în vederea expertizării, ținând cont de declarația martorului care a relatat că a simțit miros puternic de gaz. 

Din verificările efectuate s-a stabilit că una dintre victime, Filip Neagu, avea un istoric medical, fiind cunoscut cu afecțiuni ale inimii.

În cauză a fost dispusă efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

S-a întocmit dosar penal pentru moare suspectă.

Articole pe aceeași temă:
Mai nouă Mai veche