Incendiu la o gospodărie din Cămârzani. Au ars mansarda locuinței și o anexă

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 11.47, Secția de Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin 112 despre faptul că ard lemne și se aprinde o casă. La sosirea echipelor de intervenție, la locuința lui Florin Ioan I., din Fălticeni și care deține o locuință în satul Cămârzani, comuna Vadu Moldovei, era propagat un incendiu la o anexă în care ținea lemne pentru foc.  Totodată, incendiul s-a propagat la locuința acestuia, arzând partea superioară din spatele locuinței, respectiv o cameră din mansarda locuinței.

Pentru stingerea incendiului au intervenit două echipe de pompieri cu două autospeciale de la detașamentul Fălticeni al ISU Suceava, iar incendiul a fost localizat și stins, fără a fi pericol de propagare la alte anexe apropiate sau vecinătăți. 

La fața locului au mai intervenit doi lucrători de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei.

A ars în întregime anexa în care erau depozitate lemnele de foc, în suprafață de 50 de metri pătrați și o cameră din mansarda locuinței, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 250.000 de lei.

Incendiul a survenit în urma unor scântei din coșul centralei care au fost purtate de vânt și au căzut pe materiale combustibile, respectiv pe lemne.

Din relatările proprietarului reiese faptul că acesta se afla la domiciuliu în momentul în care a izbucnit incendiul, respectiv în beciul casei, care se afla sub anexa pentru depozitare a lemnelor, și a simțit un miros de fum. În momentul în care acesta a ieșit afară, a observat faptul că ardea anexa în care se aflau lemnele. 

Nu au rezultat victime sau răniri de persoane. 

Proprietarul nu deține asigurare.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche